Ekşili Yahni

Kayınvalidemin ekşili yahnisi en sevdiğim çorbalardan biridir. Aslında çorbadan çok sulu bir yemek demek daha doğru olur. Zaten yemekte ekşili yahni varsa, ben dayanamayıp, bir tabaktan fazla yiyor, devamında başka birşey yiyemiyorum.

Malzemeler
1 bardakdan biraz fazla Nohut
1 küçük kase pirinç
250-300 gr yağlı kemiksiz kuzu eti
3-4 dolu kaşık salça
4 tatlı kaşığı kadar nane ( bol olacak)
karabiber
1 fiske tarçın
tuz
Hazırlanışı
Önceden ıslatılmış nohutlar, etle birlikte düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirilir. Başka bir tencerede pirinç haşlanır. Nohutlar ve et çok iyi piştikten sonra , pirinçle karıştırılır. Bu karışıma salça, nane, karabiber ve tarçın eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra isteğe bağlı olarak 1 kaşık tereyağı da eklenerek servis edilir.
Kayınvalidem, yukarıda tarif ettiğim bu çorbanın içine , minik bulgur köfteleri ( misket) de konulduğunu, yemeğin orjinalinin aslında köfteli olduğunu söyler. Fakat bence bu haliyle bile çok yoğun ve besleyici bir çorba .
Afiyet olsun

Reklamlar

Ekşili Yahni” üzerine bir yorum

Bu yazıma yorum yazmak ister misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s