Laz Çorbası

Bu çorbayı geçen gün Fatma pişirdiğinde ilk defa tattım. Çok doyurucu ve besleyeci bir çorba olmuş.Ellerine sağlık Fatma.

Malzemeler;
1 bağ kara lahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 soğan
salça
mısır unu
acı pulbiber

Yapılışı;
Kara lahanalar yıkandıktan sonra ince ince doğranıp haşlanıyor. Biraz yumuşadıktan sonra içine daha önce haşlanmış olan barbunyalar ilave ediliyor. Başka bir tencerede soğan ince ince doğranıp yağda kavruluyor, salça eklenerek bir iki dakika pişiriliyor. Pişen soğanlı karışım da lahana ve barbunyalı karışıma ilave ediliyor, pişmeye bırakılıyor. Bu arada bir kasede 2-3 kaşık mısır unu suda eritilerek kaynayan çorbaya ekleniyor. Çorba karıştırılarak bir ki taşım daha kaynatılıyor. Acı pulbiber ve tuz da eklendikten sonra servise hazır oluyor.
Her çorbada olduğu gibi biraz tereyağ da eklenirse daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun

Reklamlar

Laz Çorbası” üzerine bir yorum

Bu yazıma yorum yazmak ister misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s