Sarımsak Aşı / Şiveydiz


Kayınvalidemin sarımsak aşı çorbası ( şiveydiz ) da favorilerimin başında geliyor. Çok lezzetli bir güneydoğu çorbası. Sarımsak tadını seviyorsanız ve taze sarımsak bulabiliyorsanız bu çorbayı denemenizi tavsiye ederim. ( Not: Taze sarımsaktan kastım yeşil soğan gibi, henüz başı büyümemiş, daha çok yeşil sapları olan, yeşil soğana benzeyen sarımsaktır. )

Malzemeler;
5 bağ taze maydanoz
1 bağ taze soğan
250 gr. kuzu kuşbaşı
1 kaseden biraz az yoğurt
2 kaşık un
yumurta

Hazırlanışı;
Sarımsak ve soğanlar ayıklanıp yıkandıktan sonra 2-3 cm uzunluğunda dilimlenir. Kuşbaşı et iyice haşlandıktan sonra dilimlenmiş sarımsak ve soğan eklenerek , bunlar da pişene kadar biraz daha haşlanır. Bir kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan bir kaç kaşık alınarak yoğurda eklenir. Daha sonra yoğurtlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak çorbaya eklenir. Tuz ve isteğe bağlı olarak zeytinyağı veya tereyağı eklenir.

Afiyet olsun

Reklamlar

Bu yazıma yorum yazmak ister misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s