Kıymalı Ekmek


Malum bu ara kilo vermek derdinde olduğum için , mümkün olduğunca az kalorili şeyler pişirmeye ve yemeye çalışıyorum. Dün annem ve ablam çaya geleceklerdi. Hafif ve pratik ne yapabilirim diye düşündüm. Aklıma annemin biz çocukken kahvaltı için hazırladığı kıymalı ekmek geldi. Annemin yaptığından biraz farklı olarak yaptım. İnanın börek kadar iyi gitti…

Malzemeler:

Kepek veya tam buğday ekmeği
200 gr kıyma
1 soğan
2 domates
maydanoz
yarım pırasa
kırmızı pul biber
karabiber
az kimyon
1 yumurta

Soğanı, pırasayı,domatesi ve maydanozu robotta çektikten sonra, baharatlar ve kıyma ile karıştırdım. Kıymalı karışımı ekmeklerin üzerine koyup fırında pişirdim. Kıymalar biraz piştikte sonra ekmekleri fırından çıkarıp üzerlerine yumurta sürdüm. Tekrar sıcak fırına koydum ve 1-2 dakika sonra aldım.

Tabii ki gönül şöyle bol tereyağlı, kıymalı bir iki dilim su böreği çekiyor ama ne yapalım, 2 dilim kıymalı ekmek ve salata ile de harika bir öğün oluyor ve doyulabiliyor..

Afiyet olsun

Reklamlar

Kıymalı Ekmek” üzerine 2 yorum

Bu yazıma yorum yazmak ister misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s